top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Bygg upp mental styrka med positiv psykologi


Välkommen till en ny "Feelgood-onsdag"! Idag utforskar vi hur tekniker från positiv psykologi kan förstärka din mentala styrka och hålla motivationen uppe under jobbsökandet.

Vad är positiv psykologi?

Positiv psykologi fokuserar på vad som gör livet värt att leva. Istället för att enbart behandla psykiska problem, handlar det om att kultivera positiva känslor, engagemang, relationer, mening och prestationer.

Sätt realistiska och positiva mål

Att sätta mål är grundläggande i jobbsöket, men sättet du formulerar dem kan göra stor skillnad. Ställ in mål som är specifika, mätbara, uppnåeliga, relevanta och tidsbundna (SMART). Se till att dina mål speglar positiva strävanden snarare än rädslan för misslyckande.

Öva tacksamhet

Ta dig tid varje dag att reflektera över vad du är tacksam för. Denna enkla övning kan öka positiva känslor, förbättra din hälsa, hjälpa dig att hantera motgångar och bygga starka relationer. Starta en tacksamhetsjournal för att fånga dessa ögonblick.

Fokusera på dina styrkor

Identifiera och använd dina personliga styrkor i jobbsöket. Genom att använda dina naturliga talanger och förmågor kan du öka din självkänsla och framgång. Verktyg som VIA Karaktärsstyrketester kan hjälpa dig att upptäcka dessa.

Använd positiva bekräftelser

Skriv ner och recitera dagliga positiva bekräftelser som är specifika för ditt jobbsökande. Dessa kan vara så enkla som "Jag har förmågan att hitta ett jobb jag älskar" eller "Jag är kompetent och värdig att få goda arbetsmöjligheter".

Veckans utmaning

Den här veckan, välj en ny positiv psykologi-teknik och integrera den i din dagliga rutin. Observera eventuella förändringar i din attityd och ditt mentala tillstånd när veckan fortskrider.


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå



Tel: 070-600 17 00


Ds



9 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page