top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Bygg nätverk med självförtroende!


Välkommen tillbaka till "Feelgood-onsdag"! Idag fokuserar vi på hur du kan stärka ditt nätverkande under jobbsöket. Att bygga ett starkt nätverk är avgörande, inte bara för att hitta jobbmöjligheter, utan också för att öka ditt självförtroende och få stöd på din resa.

Var aktiv på rätt plattformar

Välj nätverksplattformar som bäst matchar din karriär och bransch. LinkedIn är en guldgruva för professionella kontakter, medan Twitter kan vara utmärkt för mer kreativa och informella samtal. Var aktiv, uppdatera din profil regelbundet, och delta i diskussioner.

Förbered ditt "elevator pitch"

Ett kort och kraftfullt "elevator pitch" kan öppna dörrar. Förbered en kort presentation om dig själv, dina styrkor och vad du söker. Det gör det lättare för andra att förstå hur de kan hjälpa dig.

Delta i branschevenemang

Virtuella och fysiska evenemang är fantastiska tillfällen att träffa likasinnade. Gå på mässor, seminarier och workshops. Dessa evenemang är inte bara till för att lära sig nya saker, utan även utmärkta tillfällen att knyta kontakter.

Skapa genuina relationer

Nätverkande handlar inte bara om att samla kontakter. Det är viktigt att bygga relationer. Visa uppriktigt intresse för andra människor och deras projekt. Ett genuint förhållningssätt kan leda till varaktiga och ömsesidigt givande förbindelser.

Veckans utmaning

Den här veckan, våga ta kontakt med någon du beundrar i din bransch. Skicka ett meddelande eller e-post där du uttrycker din uppskattning för deras arbete och fråga om de kan dela med sig av några karriärtips. Detta kan vara början på en ny och inspirerande relation.



Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå



Tel: 070-600 17 00


Ds


8 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page