top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag: Att hitta ett jobb som gör dig lycklig


Att känna lycka på jobbet är något vi alla förtjänar, men att hitta rätt arbetsplats kan ibland verka svårare än vad man tror. Det är dock möjligt att finna arbetsglädje och samtidigt ha kollegor och en organisation som man ser fram emot att delta i, oavsett om det är på plats eller på distans. Här är några saker att tänka på när du letar efter det där jobbet som kan göra dig lycklig.


Kulturen på arbetsplatsen

Kulturen på en arbetsplats är avgörande och bör vara den första saken du överväger när du söker lycka i ditt arbete. Varje organisationskultur är unik, och det är viktigt att hitta en som stämmer överens med dina värderingar och arbetssätt. Oavsett om kulturen är målinriktad, analytisk, kreativ, eller något helt annat, se till att du känner dig i harmoni med hur arbete utförs och vad organisationen värderar.

Dina kollegor

Att känna en koppling till dina kollegor är en viktig del av arbetslyckan. Du behöver inte vara bästa vänner med alla, men en ömsesidig respekt kan påverka din jobbnöjdhet avsevärt. Ta dig tid att lära känna dina potentiella teammedlemmar och deras arbetsstil för att få en uppfattning om den mellanmänskliga dynamiken på arbetsplatsen.

Möjligheter till utveckling

Se efter jobb där du utmanas och kan växa. Det är viktigt att välja roller där det finns problem att lösa eller innovationer att utveckla, särskilt sådana där du kan tillföra din egen kreativitet och nyfikenhet. Betona roller där du kan utvecklas över tid och där organisationen stöder karriärutveckling.

Ledarskap

Ledarskapet runt dig kommer också att påverka din lycka på jobbet. Sök efter ledare som inspirerar och motiverar, och se till att du känner en koppling till din närmaste chef. En chef som värderar och uppskattar dina insatser kan göra stor skillnad för din arbetstillfredsställelse.

Arbetets innehåll och betydelse

Försäkra dig om att de uppgifter du ska utföra stämmer överens med vad du gillar att göra. Tänk på hur arbetsinnehållet och dina personliga intressen överlappar varandra. Dessutom, välj roller där du känner att ditt arbete är meningsfullt och bidrar till större sammanhang.

Utmaning till dig som läsare

Reflektera över vad som gör dig lycklig i ditt nuvarande jobb eller vad du skulle vilja förändra. Ta steget och initiera en förändring denna vecka – kanske genom att prata med din chef om nya möjligheter, eller kanske genom att utforska nya karriärsmöjligheter. Vad kommer du att göra för att öka din lycka på jobbet?




Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå



Tel: 070-600 17 00


Ds


12 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page