top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Andas ut stressen – Mindfulness under jobbsökandet


Välkommen åter till "Feelgood-onsdag"! Denna vecka utforskar vi hur mindfulness kan vara ett kraftfullt verktyg för att minska stress och öka närvaron under din jobbsökning.

Förstå mindfulness

Mindfulness är tekniken att vara närvarande i nuet, medveten om våra tankar och känslor utan att döma dem. Detta kan vara särskilt användbart under jobbsöket, en tid då osäkerhet och avslag lätt leder till stress och negativa tankespiraler.

Daglig meditationspraxis

Börja med att avsätta några minuter varje dag för meditation. Använd enkla guidade meditationer som kan hjälpa dig att fokusera och återvända till nuet. Det finns många appar som erbjuder korta meditationer speciellt utformade för stresshantering.

Andningsövningar

När stressen blir överväldigande, prova andningsövningar för att återhämta kontrollen. En enkel teknik är "fyrkantsandning": andas in i fyra sekunder, håll andan i fyra sekunder, andas ut i fyra sekunder, och vänta i fyra sekunder innan du andas in igen.

Mindful walking

Gör dina promenader till en form av mindfulness-övning. Koncentrera dig på känslan av dina fötter mot marken, ljuden runt omkring dig, och din andning. Detta hjälper till att klarra sinnet och minska stressnivåerna.

Tacksamhetsjournal

Föra en tacksamhetsjournal där du dagligen skriver ner tre saker du är tacksam för kan öka ditt allmänna välbefinnande och förändra ditt perspektiv på jobbsökandet. Detta hjälper dig att fokusera på det positiva i din vardag.

Veckans utmaning

Försök att integrera en mindfulness-övning i din dagliga rutin. Välj en metod som känns bäst för dig, och observera hur det påverkar din stressnivå och ditt mentala tillstånd genom veckan.




Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer: 10074721 för Kramfors



Tel: 070-600 17 00


Ds



10 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page