top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 3: Verktyg för Självkännedom


Hej på er, underbara läsare! Det är Feelgood-Onsdag igen och vi fortsätter vår resa genom Stoicismen och Enneagrammet. Idag ska vi utforska dessa koncept ytterligare och se hur de kan fungera som verktyg för självkännedom.


Stoicismen: Självkännedom genom Acceptans

Stoicismen lär oss att förstå vad vi kan och inte kan kontrollera. Genom att inse att vi bara har kontroll över våra tankar, känslor och handlingar - inte yttre händelser eller andra människors beteenden - kan vi lära oss att acceptera det som är utanför vår kontroll.

Detta kan skapa en starkare självkännedom genom att vi blir mer medvetna om hur vi reagerar på olika situationer. Genom att reflektera över dessa reaktioner kan vi börja se mönster i vårt beteende och förstå oss själva bättre. Detta är en viktig aspekt av stoisk filosofi och kan verkligen hjälpa oss att navigera genom livet med större lugn och klarhet.


Enneagrammet: Självkännedom genom Förståelse

Å andra sidan kan Enneagrammet ge oss en ram för att förstå våra djupaste drivkrafter, rädslor och önskningar. Genom att identifiera vår Enneagram-typ kan vi börja förstå varför vi beter oss på ett visst sätt och hur det påverkar våra relationer och vår livskvalitet.

Denna förståelse kan leda till större självkännedom, eftersom vi kan se våra styrkor och svagheter mer klart. Vi kan också börja arbeta med att övervinna de utmaningar som är specifika för vår typ och utnyttja våra naturliga styrkor.

Både Stoicismen och Enneagrammet erbjuder oss en väg mot större självkännedom och personlig tillväxt. Men det viktigaste är att använda dessa verktyg med en öppen inställning och en vilja att lära och växa.


På denna Feelgood-Onsdag, kanske du kan ta några minuter att reflektera över vad du har lärt dig om dig själv nyligen. Vad har du lärt dig om dina reaktioner och beteenden? Och hur kan du använda denna kunskap för att fortsätta att växa och utvecklas?


Tills nästa gång, ha en fantastisk Feelgood-Onsdag!




5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page