top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

En Introduktion till Stoicismen och Enneagrammet


Hej allihop! Eftersom det är Feelgood-Onsdag, tänkte jag dela med mig av något som jag hoppas kan ge lite extra insikt och kanske till och med lite feelgood-vibbar. Idag ska vi dyka in i två fascinerande begrepp: Stoicismen och Enneagrammet.


Stoicismen

Stoicismen är en skola inom grekisk filosofi som etablerades av Zeno från Kition under tidigt 300-talet f.Kr. Denna filosofiska inriktning betonar disciplin, självkontroll och acceptans av det som är utanför vår kontroll.

Stoikerna strävade efter att uppnå en inre frid genom att leva i enlighet med naturens lagar och att uppnå en harmoni mellan våra handlingar och världens naturliga ordning. Det är en livsåskådning som hjälper oss att navigera genom livets upp- och nedgångar med ett stadigt sinne.


Enneagrammet

På den andra sidan spektrumet hittar vi Enneagrammet, ett kraftfullt verktyg för personlig och psykologisk utveckling. Det är ett system som delar in människor i nio grundläggande personlighetstyper. Varje typ representerar en världsbild och ett mönster av tänkande, känsla och beteende som verkar naturligt för en person.

Enneagrammet hjälper oss att förstå oss själva och andra på ett djupare plan, och att acceptera våra styrkor och svagheter. Det ger oss också verktygen att arbeta med våra svagheter och utveckla våra styrkor.


Det är spännande hur dessa två begrepp - Stoicismen och Enneagrammet - kan fläta samman och komplettera varandra i vår strävan efter självförståelse och personlig tillväxt. I de kommande veckorna kommer vi att dyka djupare in i dessa ämnen och utforska hur de kan vara till hjälp i vårt dagliga liv.


Så här på Feelgood-Onsdag, låt oss alla ta ett ögonblick att fundera över hur vi kan införliva mer av dessa insikter i vårt liv för att göra varje dag lite mer feelgood.


Tills nästa gång, ha en underbar dag!




13 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page