top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag: 5 Lärdomar från ett Samtal med en Världsberömd Lyckoforskare. Du kan finna lyckan med Rusta och matcha!


Inledning

På vår senaste "Feelgood-Onsdag" delar vi med oss av en oerhört givande upplevelse - ett samtal med Dr. Robert Waldinger, direktör för Harvardstudien om vuxenutveckling, som är världens längsta studie om vuxenliv, hälsa och lycka. Här är fem djupgående insikter från vårt samtal som kan förändra ditt synsätt på lycka och välbefinnande.

1. Relationsnöjdhet Påverkar Hälsan

En av de mest överraskande upptäckterna från Harvardstudien är att relationsnöjdhet vid 50 års ålder är den starkaste förutsägaren för fysisk hälsa vid 80 års ålder. Detta understryker kraften i våra relationer och deras direkta påverkan på vår fysiska hälsa.

2. Ensamhet Dödar (Och Är Vanligare Än Någonsin)

Ensamheten har blivit en epidemi, med allt från tonåringar som spenderar 70% mindre tid personligen med sina vänner jämfört med de senaste två decennierna, till 60% av vuxna som känner sig otillräckligt kopplade till andra. Den här isoleringen har visat sig ha betydande negativa effekter på vår hälsa, inklusive en ökad risk för demens med upp till 50%.

3. Gör "Social Fitness" till en Prioritet

Dr. Waldinger föreslår att vi bör behandla vår sociala hälsa med samma vikt som vår fysiska hälsa, genom dagliga åtgärder som att uttrycka uppskattning, planera middagar eller resor med vänner, och stärka våra band till andra.

4. Kontrollera Din Energi för att Förbättra Ditt Liv

Ett energiknep som Dr. Waldinger delar är att bedöma hur olika typer av innehåll - och relationer - påverkar din energinivå. Om du märker att något dränerar dig, fundera på att minska på dessa interaktioner till förmån för dem som ger dig energi.

5. Ambivalenta Relationer Är Mest Giftiga

Forskningen visar att ambivalenta relationer, de som ibland är stödjande och ibland nedlåtande, faktiskt är skadligare för vår hälsa än helt och hållet negativa relationer. Detta beror på att de inkonsekventa signalerna gör oss sårbara för de negativa effekterna.

Avslutning och Uppgift

Dessa insikter från Dr. Waldinger belyser vikten av våra relationer för vår lycka och hälsa. Som en utmaning denna vecka, identifiera och vidta små åtgärder för att förbättra din "social fitness" och därigenom ditt välbefinnande.

Investera i dina relationer - de kommer att betala sig i alla områden i ditt liv i många år framöver.

Dela gärna dina tankar eller hur du planerar att implementera dessa lärdomar i ditt liv!

Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


5 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page