top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Uppdaterat: 30 nov. 2023

Att Se Fram emot Framgång: Psykologiska Strategier för Effektivt Jobbsökande


Vi har alla hört det gamla ordspråket: "Förväntans glädje är den största glädjen." Men hur kan denna känsla av förväntan hjälpa oss i vår strävan efter nya jobbmöjligheter?

Kraften i Positiv Förväntan

När vi ser fram emot något, aktiveras belöningscentrum i vår hjärna, vilket frigör neurotransmittorer som dopamin. Detta ger oss en känsla av välbehag, vilket kan vara särskilt användbart när vi navigerar i de ofta utmanande vattnen i jobbsökande. Genom att förutse en positiv utfall från vår ansträngning, kan vi öka vår motivation och förbättra vår uthållighet.

Sätt Mål och Dela Upp Dem

En teknik som stöds av psykologisk forskning är att sätta specifika, mätbara, uppnåeliga, relevanta och tidsbundna (SMART) mål. Om du ser fram emot att uppnå ett stort mål, som att landa ett drömjobb, börja med att dela upp det i mindre, hanterbara delmål. Kanske är det att skicka in fem ansökningar per vecka eller att nätverka med en ny person varje dag.

Visualisera Framgång

Visualisering är en kraftfull metod där man intar sig själv uppnå sina mål. Det handlar om att skapa en så levande och detaljerad mental bild som möjligt av ditt framgångsrika jobbsökande. Föreställ dig känslan av att få ett samtal om att du har jobbet, att gå in på ditt nya kontor, eller att skaka hand med din nya chef.

Affirmationer och Positivt Självsamtal

Att använda positiva affirmationer kan stärka din självbild och förbättra din självsäkerhet. Upprepa positiva påståenden som "Jag är en värdefull kandidat" eller "Jag förtjänar ett jobb som jag älskar" kan göra underverk för din självkänsla och din förmåga att hantera avslag.

Mindfulness och Närvaro

Mindfulness-praktik kan hjälpa dig att hantera stress och ångest som ofta uppstår under jobbsökandet. Genom att vara närvarande i nuet och acceptera dina känslor utan att döma dem, kan du behålla en lugn och fokuserad attityd som är attraktiv för arbetsgivare.

Handfasta Övningar: Se Fram emot Ditt Nya Jobb

1. SMART Målsättning: Skriv ner ditt övergripande mål att få ett jobb. Dela nu upp det i 5 SMART delmål.

2. Visualiseringsövning: Avsätt 10 minuter varje dag för att visualisera din framgång. Sitt i en bekväm ställning, andas djupt, och föreställ dig varje steg i din framgångsresa.

3. Daglig Affirmation: Sätt upp påminnelser på din telefon med positiva affirmationer och upprepa dem högt för dig själv varje morgon.

4. Mindfulness-Meditation: Praktisera 5 minuters mindfulness-meditation varje dag. Fokusera på din andning och när du märker att tankar dyker upp, observera dem och återgå till din andning.

Att se fram emot saker kan vara mer än bara en trevlig känsla; det kan vara en konkret strategi som driver dig framåt. Genom att använda dessa


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990


Mail: Michael.svensson@jobhunter.se


Tel: 070-600 17 00


Ds




7 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page