top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 20: Sammanfattning och tillämpning i arbetslivet


Välkommen tillbaka, kära läsare! Denna Feelgood-Onsdag markerar avslutningen på vår djupdykning i stoicismen och Enneagrammet. Idag ska vi inte bara reflektera över vad vi har lärt oss, men också se på hur vi kan tillämpa denna kunskap i vårt arbetsliv - specifikt när det gäller att söka jobb och navigera i arbetsmiljöer. Dessutom ska vi titta på hur man kan identifiera sig med en specifik Enneagram-typ.

Låt oss börja med att sammanfatta vad vi har lärt oss. Genom att kombinera stoicismens principer med Enneagrammets självinsikter har vi utrustat oss med värdefulla verktyg för personlig utveckling. Här är några av de viktigaste lärdomarna vi har dragit:

  1. Stoicismen och självinsikt: Stoicismen har visat oss att vi endast har kontroll över våra egna tankar, känslor och handlingar. Detta har hjälpt oss att bli mer medvetna om våra beteendemönster, vilket Enneagrammet också uppmuntrar till.

  2. Hantera stress: Vi har lärt oss att stoicismen kan ge oss verktyg för att hantera stress och negativa känslor, genom att fokusera på det vi kan kontrollera och acceptera det vi inte kan. Detta är värdefullt för alla Enneagram-typer och är speciellt relevant i stressiga arbetsmiljöer.

  3. Personlig utveckling: Stoicismen uppmuntrar till personlig utveckling och självförbättring. Denna strävan efter ständig tillväxt sammanfaller med Enneagrammets fokus på självinsikt och personlig utveckling.

Nu ska vi försöka applicera dessa lärdomar på arbetslivet, specifikt inom området för jobbsökande.

Applicera Stoicismen och Enneagrammet i jobbsökande

När du söker jobb kan du använda principerna för stoicism och Enneagrammet för att framstå som en stark kandidat och även hitta roller som bäst passar din personlighet.

  1. Förbered dig för utmaningar: Jobbsökande kan vara en utmanande och ibland stressande process. Stoicismen lär oss att förvänta oss utmaningar och att vi inte kan kontrollera allt. Kom ihåg att du inte kan kontrollera arbetsmarknaden, företags beslut, eller andra kandidater. Fokusera på vad du kan kontrollera - din ansökan, ditt CV, hur du presenterar dig själv i intervjuer, och hur du utvecklar dina färdigheter och erfarenheter.

  2. Självmedvetenhet: Genom att förstå din Enneagram-typ kan du bli mer medveten om dina styrkor,svagheter och vad du söker i en arbetsmiljö. Du kan använda denna insikt när du skriver ditt personliga brev och CV, samt under intervjuer för att tydligt kommunicera vem du är, vad du kan erbjuda och vad du söker i en tjänst.

  3. Anpassa dina ansökningar: Förståelsen av din Enneagram-typ kan också hjälpa dig att identifiera vilka roller och arbetsmiljöer som passar bäst för dig. Till exempel, om du är en Typ 1 (Perfektionisten), kanske du trivs bäst i strukturerade miljöer där noggrannhet värderas. Om du är en Typ 7 (Entusiasten), kanske du vill söka dig till roller där du får mycket variation och möjlighet att utforska nya idéer.

  4. Hantera stress under intervjuer: Intervjusituationer kan vara stressande. Att komma ihåg stoicismens principer kan hjälpa dig att hantera denna stress. Du kan bara göra ditt bästa och kontrollera din egen prestation - resten ligger utanför din kontroll. Dessutom kan kunskapen om din Enneagram-typ hjälpa dig att förstå dina egna stressreaktioner och hantera dem mer effektivt.

Att identifiera sig med en Enneagram-typ

Enneagrammet är ett kraftfullt verktyg för självinsikt, men det är viktigt att komma ihåg att ingen Enneagram-typ är bättre eller sämre än någon annan - alla har sina styrkor och utmaningar. Att identifiera sig med en Enneagram-typ handlar inte om att sätta en etikett på sig själv, utan snarare om att förstå dina inneboende drivkrafter, rädslor och önskningar. Det kan vara ett sätt att bättre förstå dig själv och andra, samt att identifiera områden för personlig tillväxt.

För att identifiera din Enneagram-typ, kan du börja med att läsa om de nio typerna och se vilken eller vilka du mest identifierar dig med. Det finns också online-tester du kan göra, men dessa bör endast ses som en utgångspunkt. Det mest effektiva sättet att fastställa din Enneagram-typ är ofta genom självreflektion och kanske även diskussion med en utbildad Enneagram-konsult.

Sammanfattningsvis har vi lärt oss mycket genom att utforska stoicismen och Enneagrammet. Vi har blivit utrustade med verktyg för självinsikt, hantering av stress och personlig utveckling. Genom att applicera dessa verktyg i vårt arbetsliv kan vi bli mer effektiva, medvetna och autentiska både som jobbsökande och som anställda.

Tack för att ni har följt med på denna resa! Hoppas ni har en fantastisk Feelgood-Onsdag, och jag ser fram emot att se er i vårt nästa ämne!


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990


Mail: Michael.svensson@jobhunter.se


Tel: 070-600 17 00


Ds




1 visning0 kommentarer

コメント


bottom of page