top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 18: Utforska Enneagram Typ 8: Utmanaren


Hej igen, kära läsare! Välkommen tillbaka till Feelgood-Onsdag, där vi fortsätter vår utforskning av Enneagrammets olika typer. Idag ska vi titta närmare på Typ 8: Utmanaren.

Typ 8, Utmanaren, är självständiga, beslutsamma och ofta kraftfulla. De drivs av en önskan att skydda sig själva och ha kontroll över sin egen livssituation, och de kan ibland uppfattas som dominanta och konfronterande.

Hur kan stoicismen hjälpa en typ 8-person?

  1. Acceptera det okontrollerbara: Stoicismen lär oss att acceptera det vi inte kan kontrollera. Detta kan hjälpa Typ 8 att lära sig att släppa taget om saker utanför deras kontroll, vilket kan minska stress och öka deras inre lugn.

  2. Empati och förståelse: Stoicismen understryker vikten av att förstå andra människors perspektiv. Detta kan hjälpa Typ 8 att utveckla större empati och förståelse för andra, vilket kan förbättra deras relationer.

  3. Självreflektion: Stoicismen uppmuntrar till introspektion och självreflektion. Detta kan hjälpa Typ 8 att förstå sina egna drivkrafter och beteenden bättre, vilket kan leda till personlig tillväxt.

Tack för att ni följer med på vår Feelgood-Onsdag-bloggserie. Vi ses nästa onsdag när vi utforskar Enneagram Typ 9: Fredsmäklaren.


Ha en fantastisk vecka fram till dess!


Ps

Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990


Mail: Michael.svensson@jobhunter.se


Tel: 070-600 17 00

Ds




5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page