top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Del 15: Utforska Enneagram Typ 5: Observatören


Välkommen tillbaka till ännu en Feelgood-Onsdag! Idag tar vi en titt på Enneagram Typ 5: Observatören.

Typ 5, Observatören, är analytiska, insiktsfulla och nyfikna. De drivs av en önskan att förstå världen omkring dem och att vara kompetenta och kapabla.

Hur kan stoicismen vara till hjälp för en typ 5-person?

  1. Hantera överväldigande situationer: Stoicismen lär oss att vi endast kan kontrollera våra egna handlingar och reaktioner, inte omständigheterna runt omkring oss. Detta kan hjälpa Typ 5 att hantera överväldigande situationer genom att fokusera på det de kan kontrollera.

  2. Acceptera osäkerhet: Stoicismen betonar vikten av att acceptera det okända. Detta kan hjälpa Typ 5 att släppa sitt behov av att alltid ha svar och istället vara bekväm med osäkerhet.

  3. Förstå gränser: Stoicismen påminner oss om att vi inte är allvetande och att det är okej att inte veta allt. Detta kan hjälpa Typ 5 att acceptera sina kunskapsgränser och att de inte behöver veta allt för att vara värdefulla.

Det är allt för idag! Tack för att du läser och följer med oss på denna resa genom stoicismen och Enneagrammet. Nästa vecka kommer vi att utforska Enneagram Typ 6: Loyalisten, så håll utkik!


Ha en fantastisk Feelgood-Onsdag!






1 visning0 kommentarer

Comentários


bottom of page