top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Må bra även om du för tillfället befinner dig mellan arbeten - 10 tips för att hålla dig positiv och motiverad!


Att befinna sig mellan arbeten kan vara en utmanande tid, både mentalt och ekonomiskt. Men det är viktigt att ta hand om sig själv och hålla sig positiv och motiverad under denna period. Här är tio tips för att hjälpa dig må bra även när du är mellan arbeten:

  1. Skapa en daglig rutin: Att ha en regelbunden daglig rutin kan hjälpa dig att känna dig mer produktiv och strukturerad. Försök att vakna och gå till sängs vid samma tid varje dag, äta regelbundna måltider och inkludera tid för jobbsökande, träning, socialt umgänge och avkoppling.

  2. Håll dig aktiv: Fysisk aktivitet är viktigt för både kropp och själ. Regelbunden träning kan hjälpa dig att minska stress, öka ditt humör och förbättra din sömnkvalitet. Prova olika former av träning, som promenader, yoga eller cykling, för att hitta något som passar dig.

  3. Fokusera på personlig utveckling: Använd tiden mellan arbeten för att utve-ckla nya färdigheter och kunskaper. Detta kan inkludera att läsa böcker, delta i kurser eller volontärarbete. Att lära sig nya saker kan öka ditt självförtroende och göra dig mer attraktiv för potentiella arbetsgivare.

  4. Bygg och underhåll ditt nätverk: Att hålla kontakten med vänner, familj och kollegor är viktigt för ditt välmående och kan också leda till nya jobbmöjligheter. Delta i sociala evenemang, gå med i professionella organisationer eller nätverksgrupper och engagera dig i sociala medier för att utöka ditt nätverk.

  5. Praktisera tacksamhet och positivt tänkande: Försök att fokusera på det positiva i ditt liv och vara tacksam för det du har. Skriv ner tre saker du är tacksam för varje dag och praktisera positivt tänkande genom att uppmuntra dig själv och visualisera dina framtida framgångar.

  6. Ta hand om din mentala hälsa: Det är viktigt att hålla koll på din mentala hälsa under denna period. Prata med vänner och familj om dina känslor och bekymmer, överväg att gå med i en stödgrupp eller söka professionell hjälp om du känner dig överväldigad eller nedstämd.

  7. Skapa balans mellan arbetsliv och fritid: Även om du är mellan arbeten är det viktigt att ha en balans mellan arbetsliv och fritid. Ge dig själv tid att koppla av och återhämta dig genom att njuta av hobbies, umgåsmed vänner och familj eller ta en kort semester. Detta kommer att hjälpa dig att återvända till jobbsökandet med ny energi och entusiasm.

  8. Sätt realistiska mål: Sätt realistiska och specifika mål för ditt jobbsökande och din personliga utveckling. Att ha tydliga mål kan hjälpa dig att känna dig mer motiverad och fokuserad, samtidigt som det ger dig en känsla av prestation när du uppnår dem.

  9. Belöna dig själv: Att belöna dig själv för dina ansträngningar och prestationer kan hjälpa till att hålla motivationen uppe. När du når ett mål eller avslutar en uppgift, unna dig något speciellt, oavsett om det är en trevlig måltid, en utflykt eller bara en stund att koppla av och njuta av din favoritfilm.

  10. Var snäll mot dig själv: Det är viktigt att vara snäll och förstående mot dig själv under denna period. Kom ihåg att du inte är ensam i att vara mellan arbeten och att det är helt normalt att känna sig osäker eller frustrerad ibland. Försök att inte jämföra dig med andra och var tålmodig med dig själv när det gäller att hitta ett nytt jobb.

Att må bra även när du är mellan arbeten är viktigt för att upprätthålla din motivation och självkänsla. Genom att följa dessa tio tips kan du hantera utmaningarna som kommer med att vara mellan arbeten och förbereda dig för framgång i ditt kommande jobb.




10 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page