top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 12: Utforska Enneagram Typ 2: Hjälparen


Hej kära läsare och välkommen tillbaka till Feelgood-Onsdag! Denna vecka fortsätter vi vår resa genom Enneagrammet, och idag riktar vi fokus mot Enneagram Typ 2: Hjälparen.

Enneagram Typ 2, Hjälparen, är kända för att vara generösa, omtänksamma och människofokuserade. De drivs av en önskan att känna sig älskade och värderade, och detta åstadkommer de ofta genom att hjälpa och ta hand om andra.

Men hur kan stoicismen stödja en typ 2-person?

  1. Inre värde: Stoicismen lär oss att vårt värde kommer inifrån, inte från vad vi gör eller hur andra ser på oss. Detta kan vara en viktig insikt för Typ 2, som ofta letar efter bekräftelse utifrån genom att hjälpa andra.

  2. Egenomsorg: Stoicismen betonar betydelsen av att ta hand om sig själv, både mentalt och fysiskt. För Typ 2, som ofta sätter andras behov framför sina egna, kan detta vara en viktig påminnelse om att även de behöver ta tid för sig själva.

  3. Acceptera andras självständighet: Stoicismen påminner oss om att vi bara kan kontrollera våra egna handlingar, inte andras. Detta kan hjälpa Typ 2 att acceptera att även om de vill hjälpa, har andra rätt att göra sina egna val.

Tack för att du följer med på denna resa genom stoicismen och Enneagrammet.


Vi ses nästa Feelgood-Onsdag, när vi dyker djupare in i Enneagram Typ 3: Presteraren!




2 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page