top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Del 11: Utforska Enneagram Typ 1: Perfektionisten


Hej kära läsare och välkommen tillbaka till Feelgood-Onsdag! Idag ska vi ta en närmare titt på Enneagram Typ 1, även känd som Perfektionisten.


För att fördjupa oss i detta ämne kommer vi även att integrera de principer vi har lärt oss från stoicismen.


Enneagram Typ 1: Perfektionisten, är en person som är principfast, självkontrollerad, och perfektionistisk till sin natur. Denna typ är drivna av en önskan att leva ett liv som överensstämmer med deras inre ideal och värderingar.


De strävar efter att vara rättvisa, rättvisa, och att göra världen till en bättre plats.


Så hur kan stoicismen hjälpa en typ 1-person?

  1. Acceptans: Stoicismen lär oss att acceptera det vi inte kan kontrollera. För Typ 1 kan detta vara utmanande, eftersom de strävar efter perfektion och rättvisa. Genom att lära sig att acceptera att inte allting alltid kommer att vara perfekt eller rättvist, kan Typ 1 börja hitta mer sinnesro.

  2. Självreflektion: Stoicismen betonar vikten av självreflektion och självkännedom. För Typ 1 kan denna praxis hjälpa dem att identifiera när deras strävan efter perfektion blir destruktiv eller skadlig för dem själva eller andra.

  3. Perspektiv: Stoicismen lär oss att se saker från ett större perspektiv. För Typ 1 kan detta hjälpa dem att förstå att deras personliga ideal inte alltid kommer att matcha verkligheten och att det är okej.

Tack för att du läser, och hoppas du har en fantastisk Feelgood-Onsdag!


I nästa inlägg kommer vi att dyka djupare in i Enneagram Typ 2: Hjälparen. Vi ses då!




6 visningar0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page