top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 11: Nå dina Mål


Hej återigen, kära läsare! Välkommen tillbaka till ännu en Feelgood-Onsdag. Idag ska vi prata om hur stoicismens principer och Enneagrammets insikter kan hjälpa oss att nå våra mål.


Stoicismen lär oss att framgång ligger inom vår egen kontroll. Det handlar om att fokusera på våra egna handlingar och ansträngningar snarare än de yttre resultaten, eftersom det är det enda vi verkligen kan kontrollera. När vi koncentrerar oss på att göra vårt bästa i stället för att ständigt oroa oss för resultatet, kan vi hitta en djupare känsla av tillfredsställelse och uppfylla våra mål med mer lugn och beslutsamhet.


Å andra sidan ger Enneagrammet oss insikt i våra unika drivkrafter och motstånd, vilket kan hjälpa oss att förstå varför vi strävar efter vissa mål och vad som kan hålla oss tillbaka från att uppnå dem. Varje Enneagram-typ har sina egna styrkor och utmaningar, och genom att förstå dessa kan vi navigera mer effektivt mot våra mål.


Här är några tips för att nå dina mål med hjälp av stoicism och Enneagram:

  1. Fokusera på ansträngning, inte resultat: Stoicismen lär oss att det är vår egen ansträngning som räknas mest. Fokusera på att göra ditt bästa, oavsett resultatet.

  2. Förstå dina drivkrafter: Använd Enneagrammet för att förstå vad som driver dig mot dina mål. Detta kan hjälpa dig att stanna motiverad och på kurs.

  3. Hantera motstånd: Varje Enneagram-typ har sina egna utmaningar. Genom att förstå dessa kan du hitta strategier för att hantera dem och hålla dig på väg mot dina mål.

  4. Var tålmodig: Stoicismen påminner oss om att allt bra tar tid. Var tålmodig, och se varje litet steg framåt som en seger i sig.

Tack för att du läser, och hoppas du har en fantastisk Feelgood-Onsdag!


I nästa inlägg kommer vi att dyka djupare in i Enneagram Typ 1: Perfektionisten. Vi ses då!




7 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page