top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 10: Hantera Stress


Hej återigen, kära läsare! Välkommen tillbaka till ännu en Feelgood-Onsdag. Idag ska vi prata om hur stoicismens principer och Enneagrammets insikter kan hjälpa oss att hantera stress.


Stoicismen lär oss att vi endast kan kontrollera våra egna handlingar och reaktioner, inte omständigheterna runt omkring oss. Att tillämpa denna filosofi i stressiga situationer kan hjälpa oss att fokusera på vad vi faktiskt kan ändra, istället för att lägga energi på det vi inte kan påverka.


Enneagrammet, å andra sidan, kan ge oss förståelse för våra personliga stressreaktioner och hjälpa oss att identifiera och förstå de mekanismer som orsakar stress för oss.

Här är några tips för att hantera stress med hjälp av stoicism och Enneagram:

1. Acceptera det du inte kan ändra: En grundprincip i stoicismen är att acceptera det vi inte kan kontrollera. Om du står inför en stressig situation som du inte kan ändra, försök att acceptera den som den är istället för att kämpa emot den.

2. Förstå din stressreaktion: Använd Enneagrammet för att förstå hur du reagerar på stress. Detta kan hjälpa dig att identifiera vad som triggar din stress och hur du bäst kan hantera den.

3. Ta ett steg tillbaka: Stoicismen lär oss att ta ett steg tillbaka och se på situationen ur ett bredare perspektiv. Detta kan hjälpa dig att inte bli överväldigad av stressen.

4. Sök stöd: Enneagrammet visar att vi alla har olika sätt att hantera stress. Prata med andra för att få perspektiv och stöd i stressiga situationer. Det kan vara särskilt värdefullt att prata med någon som har en annan Enneagram-typ än du, för att få en annan synvinkel.


Tack för att ni läser, och hoppas ni har en fantastisk Feelgood-Onsdag!


I nästa inlägg kommer vi att titta på hur stoicism och Enneagram kan hjälpa oss att nå våra mål. Vi ses då!





3 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page