top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 9: Förbättra Dina Relationer


Hej igen, kära läsare! Välkomna tillbaka till ännu en Feelgood-Onsdag. Idag ska vi utforska hur vi kan använda stoicismens principer och Enneagrammets insikter för att förbättra våra relationer.


Stoicismen lär oss att förstå vad vi kan och inte kan kontrollera. När det gäller relationer, kan vi inte kontrollera andra människors beteende, men vi kan kontrollera hur vi reagerar på det. Att förstå detta kan hjälpa oss att bygga starkare och mer hälsosamma relationer.


Enneagrammet, å andra sidan, ger oss insikt i våra och andras motivationsdrivande faktorer. Med denna förståelse kan vi bli mer empatiska och förstående, vilket i sin tur kan förbättra våra relationer.


Här är några praktiska tips för att använda dessa insikter i dina relationer:

1. Öva på att acceptera andra: Stoicismen lär oss att acceptera saker som de är. När du stöter på konflikter i dina relationer, försök att acceptera den andra personen som de är, istället för att försöka ändra dem.

2. Förstå andras motivationsdrivande faktorer: Använd Enneagrammet för att förstå vad som driver de personer du har relationer med. Detta kan hjälpa dig att förstå varför de beter sig som de gör, vilket kan leda till större empati och förståelse.

3. Kommunicera öppet och ärligt: Stoicismen värdesätter ärlighet och klarhet. Var öppen och ärlig i dina kommunikationer, men kom ihåg att också vara vänlig.

4. Öva på självreflektion: Använd Enneagrammet för att reflektera över ditt eget beteende i relationer. Är det några beteendemönster du vill ändra på? Hur kan du arbeta för att förbättra dig själv?


Tack för att ni läser, hoppas ni har en fantastisk Feelgood-Onsdag! I nästa inlägg kommer vi att titta på hur stoicism och Enneagram kan hjälpa till med stresshantering. Vi ses då!







3 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page