top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 5: Specifika Verktyg för Personlig Utveckling


Hallå, vackra själar! Feelgood-Onsdag är här, och det är dags att fortsätta vår resa in i de fascinerande världarna av Stoicismen och Enneagrammet. Idag ska vi ta en närmare titt på specifika verktyg som dessa två system kan erbjuda oss för personlig utveckling.


Reflektion och medvetenhet

En stor del av både Stoicismen och Enneagrammet handlar om reflektion och medvetenhet. Genom att förstå oss själva och vår omgivning bättre kan vi navigera genom livet på ett mer meningsfullt och ändamålsenligt sätt.

Enneagrammet erbjuder oss verktyget att förstå våra inre drivkrafter och mönster. Genom att bli medvetna om våra beteenden och reaktioner, kan vi börja ifrågasätta dem och ändra dem om de inte tjänar oss väl. Är vi fast i negativa beteendecykler? Vad är roten till dessa beteenden, och hur kan vi bryta oss loss?

Stoicismen erbjuder oss ett sätt att hantera de yttre omständigheterna. När vi står inför svårigheter, kan vi komma ihåg de stoiska principerna om acceptans och självbehärskning. Vi har inte kontroll över vad som händer oss, men vi har kontroll över hur vi reagerar.


Att kombinera verktygen

Ett sätt att förena dessa två system i din personliga utvecklingsresa kan vara genom att börja med att identifiera din Enneagram-typ och att förstå de unika styrkor och svagheter som kommer med den. Från denna plats av självinsikt kan du sedan tillämpa de stoiska principerna för att hantera de utmaningar du står inför.

Till exempel, om du är en Enneagram-typ 7 (Enthusiasten), kanske du är benägen att undvika negativa känslor och söka efter nya och spännande upplevelser. Medvetenheten om denna tendens kan hjälpa dig att inse när du använder dessa beteenden som en copingmekanism, och stoicismen kan sedan erbjuda verktygen för att hantera dessa känslor på ett mer konstruktivt sätt.


På denna Feelgood-Onsdag, ta en stund att reflektera över hur dessa verktyg kan tjäna dig i din personliga utvecklingsresa. Vilka insikter kan du vinna från Enneagrammet, och hur kan du använda stoicismens principer för att möta de utmaningar du står inför?


Tills nästa gång, ha en underbar Feelgood-Onsdag och glöm inte att reflektera, förstå och växa!


I nästa del kommer vi att prata om att skapa balans mellan stoicismens och Enneagrammets lärdomar.




2 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page