top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag

Stoicismen och Enneagrammet - Del 4: Förenade Koncept


Hej igen, vackra själar! Det är återigen Feelgood-Onsdag, och vi ska fortsätta vårt djupdyk i Stoicismen och Enneagrammet. Idag kommer vi att undersöka hur dessa två system kan föras samman för att hjälpa oss att uppnå personlig utveckling.


Stoicismen möter Enneagrammet

Både Stoicismen och Enneagrammet har gemensamt att de syftar till att öka vår förståelse för oss själva och världen runt omkring oss. Men hur kan vi förstå dessa två system tillsammans? Kan vi tillämpa principer från båda på våra liv för att skapa en mer holistisk förståelse av oss själva och våra handlingar?

Ett sätt att kombinera dessa två system är att använda Enneagrammet för att identifiera våra beteendemönster och Stoicismen för att hjälpa oss att hantera dem på ett mer produktivt sätt.


Praktiskt tillämpning

Till exempel, om vi upptäcker genom Enneagrammet att vi har en benägenhet att bli överväldigade av våra känslor i stressade situationer, kan vi använda stoiska principer för att hjälpa oss att hantera detta. Vi kan komma ihåg att vi har kontroll över våra reaktioner, även om vi inte kan kontrollera själva situationen.

På samma sätt kan vi använda vår förståelse för vår Enneagram-typ för att identifiera områden där vi kanske behöver utöva större självbehärskning, ett centralt koncept inom Stoicismen.


Genom att kombinera dessa två system kan vi skapa en personlig utvecklingsväg som är både djup och praktisk. Vi kan bättre förstå våra beteendemönster och hitta verktyg för att hjälpa oss att hantera dem på ett hälsosamt sätt.


Denna Feelgood-Onsdag, överväg hur du kan börja tillämpa dessa koncept i ditt eget liv. Finns det ett beteendemönster som du skulle vilja förstå bättre eller en situation där du skulle kunna tillämpa stoiska principer?


Tills nästa gång, ha en underbar Feelgood-Onsdag!


Nästa gång kommer vi att dyka djupare in i specifika sätt att praktisera Stoicism och Enneagram i våra liv. Tills dess, glöm inte att reflektera, förstå och växa!




14 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page