top of page
  • Skribentens bildJobhunter

AI-Torsdag: Forma Morgondagen med AI tillsammans med Rusta och Matcha


I den senaste utgåvan av Generative AI Atlas utforskar vi hur AI-formad framtid ser ut, från lagstiftning till banbrytande partnerskap och medicinska genombrott. Denna vecka fokuserar vi på några av de mest spännande händelserna som skapar morgondagens värld.

EU:s AI-akt godkänd

Den 13 mars 2024 passerade det Europeiska Parlamentet AI-akten, vilket markerar världens första omfattande regleringsramverk för AI. Denna lagstiftning sätter en ny standard för AI-säkerhet och innovation inom EU, vilket visar på en balans mellan att främja innovation och skydda medborgarnas rättigheter.

Grok blir öppen källkod

Elon Musk tillkännagav att hans AI-företag, xAI, kommer att göra AI-chattboten Grok till öppen källkod. Detta drag syftar till att demokratisera tillgången till AI-teknik och utmana de nuvarande proprietära modellerna inom AI-industrin, och öppnar upp för nya möjligheter till innovation och samarbete.

Partnerskap mellan OpenAI och Figure

OpenAI och robotstart-upen Figure har ingått ett strategiskt partnerskap för att utveckla avancerade AI-modeller som förbättrar robotarnas språkbehandling och resonemang. Detta partnerskap representerar ett stort steg framåt i utvecklingen av robotar som kan assistera och interagera inom mänskliga miljöer på nya och spännande sätt.

DeepMind avtäcker AI för 3D-världar

Google DeepMind har introducerat SIMA, en banbrytande generalist AI avsedd för 3D-virtuella miljöer. SIMA representerar ett betydande framsteg mot att skapa AI-agenter som kan navigera och interagera inom komplexa 3D-utrymmen på sätt som liknar mänskliga förmågor.

Läkare använder Apples Vision Pro för ryggkirurgi

Apple's Vision Pro-headset revolutionerar ryggkirurgi med hjälp av förstärkt verklighet, vilket ökar operationens precision genom att överlägga viktig information direkt på kirurgens synfält. Denna teknik förbättrar patientresultat och pekar mot framtiden för medicinsk utbildning och planering.

Utmaning för veckan: Reflektera över hur AI redan påverkar eller kan komma att påverka ditt arbetsområde. Identifiera en specifik aspekt av din professionella eller personliga vardag där AI-teknik skulle kunna göra en positiv skillnad. Dela dina tankar eller planer på hur du kan integrera AI för att förbättra effektiviteten, innovationen eller kreativiteten i ditt arbete eller liv.

AI-Torsdag belyser den oändliga potentialen hos AI att forma vår framtid. Låt oss tillsammans utforska och omfamna denna resa mot en AI-drivande morgondag.


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



Rusta och matcha


6 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page