top of page
  • Skribentens bildJobhunter

AI Torsdag: 11 Heta Jobb Inom AI för Arbetssökande


Rädd för att AI ska ta ditt jobb? Varför inte istället överväga att börja arbeta inom AI?

För inte helt oväntat finns det ett stort behov av AI-experter. Här är 11 spännande yrken inom AI som du kan välja mellan:

1. Ingenjör inom AI och maskininlärning

Vad du gör: Du utvecklar och implementerar avancerade algoritmer och modeller som gör det möjligt för maskiner att lära sig själva. Dina intelligenta system kan fatta självständiga beslut och förbättras över tid genom att analysera stora mängder data.

Branscher: Sjukvård, finans, e-handel.

2. AI-ledare (Analytics director eller director of data science)

Vad du gör: Du leder avdelningar för dataanalys och datalagring. Ditt ansvar omfattar forskning, utveckling och implementering av datasystem som kan hjälpa företag att minska kostnader, öka produktivitet och hitta nya affärsmöjligheter.

3. Robotingenjör

Vad du gör: Du designar, utvecklar, testar och implementerar robotsystem för olika applikationer och industrier.

4. AI-prompter (AI prompting specialist)

Vad du gör: Du är expert på att ställa frågor och ge kommandon till AI-system för att få bästa möjliga svar. Du tränar andra i hur man använder AI, förbättrar AI-modeller genom testning och samarbetar med ingenjörer för att hitta nya AI-lösningar.

5. Algoritmutvecklare

Vad du gör: Du skapar och förbättrar algoritmer som styr AI-system. Dessa algoritmer fungerar som instruktioner eller regler för hur AI ska ”tänka” och agera.

6. Mjukvaruingenjör med AI-inriktning

Vad du gör: Du kombinerar traditionella mjukvaruutvecklingsfärdigheter med specialiserad kunskap om AI och maskininlärning. Du designar och utvecklar applikationer som använder AI-teknik, såsom smarta assistenter och rekommendationssystem.

Och några bubblare enligt Forbes:

7. AI-lingvist

Vad du gör: Du utvecklar och förfinar språkmodeller för att förbättra kommunikationen mellan människa och maskin.

8. AI-klimatförändringsanalytiker

Vad du gör: Du arbetar med AI-modeller som analyserar klimatförändringar, förutsäger miljötrender och utvecklar strategier för att mildra effekterna av klimatförändringarna.

9. AI-stadsplanerare

Vad du gör: Du använder AI-simuleringar för att förutspå och planera framtidens städer.

10. AI-integritetsmanager

Vad du gör: Du arbetar med integritet, säkerhet och transparens i relation till AI, samt utvecklar strategier för att hantera dessa aspekter.

11. AI-tränare

Vad du gör: Du ansvarar för att utveckla och träna AI-modeller.

Utmaning: Börja Din Resa Inom AI Idag!

Nu när du har en lista över spännande AI-yrken, varför inte ta första steget? Välj ett yrke som intresserar dig mest och utforska vilka färdigheter och utbildningar som krävs. Ta en onlinekurs, läs böcker eller delta i webbinarier för att börja bygga din kompetens. AI är framtiden, och det är dags att du blir en del av den!


Välkommen till AI Torsdag, din guide till framtidens jobb!


Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik


KA:nummer 10074556 för Sollefteå


KA-nummer 10074721 för Kramfors


KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds



13 visningar0 kommentarer

Commentaires


bottom of page